تنگو پرسید : "آیا گروه با سیستم کمونیستی اولیهی تاکاشیما خو گرفت ؟"
پروفسور سرش را تکان داد : "نه . فوکودا از مالکیت اشتراکی اموال خودداری کرد . [او] از نظر ی رادیکال بود اما رئالیست واقعبینی هم بود . آنچه که هدف او بود جامعهی اشتراکی انعطافپذیرتری بود ، نه یک جامعه همانند کلونی مورچهها . خطِمشی وی این بود که همه را تقسیم به واحدها نماید و هر واحد زندگی اشتراکی انعطافپذیر خود را داشته باشد . آنها اموال خصوصی را میشناختند و درآمد را تاحدودی تقسیم میکردند . اگر با واحد خود راضی نمیشدی میتوانستی واحدت را عوض کنی و آزاد بودی هر زمان که میخواهی ساکیاگاکه را ترک کنی . همچنین راههای ارتباطی با دنیای بیرون هم در اختیار اعضا بود و هیچ القای ایدئولوژیک یا شستشوی مغزی هم در کار نبود . فوکودا در تاکاشیما آموخته بود که یک سیستم آزاد و طبیعی باعث افزایش سود میشود .
با رهبری فوکودا ، عملکرد ساکیاگاکه روی روال باقی ماند ، اما سرانجام به دو فرقه تقسیم شد . تا زمانی که آنها سیستم انعطافپذیر فوکودا را اجرا میکردند هم این امر اجتناب ناپذیر بود . در یکسو گروه جنگطلب بودند یا گروه انقلابی که بر اساس گروه Red Guard که در ابتدا فوکودا پایهگذاری کرده بود عمل میکردند . برای آنها این مزرعه مقدمهی انقلاب بود . کشاورزی برایشان بعنوان پوششی بود تا زمان موعد بهپا خواستن فرا رسد . این امر برایشان تغییرناپذیر بود .
از سوی دیگر گروه اعتدالگرا بودند . بعنوان اکثریت آنها با [آن] گروه مخالفِ جنگطلب ، در مورد کاپیتالیزم موافق بودند اما فاصلهشان را با ت حفظ میکردند ، بجای آن ، ایجاد زندگی همگانی طبیعی و خودکفا را ترجیح میدادند . تا جایی که به کشاورزی مربوط میشد ، هر دو گروه هدف یکسانی داشتند ، اما هرگاه که لازم میشد تصمیماتی درمورد تهای مؤثر کل مزرعه گرفته شود ، عقایدشان به دو قسمت میشد . اغلب نمیتوانستند به توافقی برسند و این باعث افزایش بحثهای خشونتآمیز میان دو گروه میشد . از هم پاشیدن مزرعه و جامعهی ساکیاگاکه فقط به زمان نیاز داشت ."
۱Q۸۴ ( هاروکی موریکامی )
درباره این سایت